Bezorger Joop van der Linden met pensioen (juli 2015)


Joop van der Linden, bezorger van de Noordwijkse Apotheken (Apotheek Noordwijk aan Zee, Apotheek Noordwijk Binnen en Duinrand Apotheek Noordwijk) reed op woensdag 22 juli zijn laatste rit in Noordwijk om medicijnen rond te brengen bij klanten van de apotheken. Joop heeft 40 jaar bij de apotheken gewerkt en gaat met pensioen.

Voordat hij bij de apotheken kwam werken, heeft hij als bezorger gewerkt bij stomerijen in Sassenheim en Noordwijk. In de 40 jaar heeft hij 12 auto’s versleten en zo’n 1,2 miljoen kilometers gereden. Voor de klanten van de apotheken is hij een bekend gezicht en Joop kende zijn klanten.

Joop heeft naast zijn werk bij de apotheken jaren bij de vrijwillige brandweer gewerkt. Als hij onderweg was om medicijnen rond te brengen en hij kreeg een oproep van de brandweer, moest de bezorging even wachten. Hij ging direct op pad zodra hij een melding kreeg.

Ook heeft Joop de naam Luchterduinen bedacht voor het windpark dat ligt op de Noordzee voor Noordwijk en Zandvoort. Naast zijn werk heeft Joop als hobby oude foto’s van Noordwijk verzamelen. Een hobby waarvoor hij nu meer tijd krijgt.

De apothekers en collega’s van de apotheken wensen Joop een prachtige tijd toe en danken hem voor zijn inzet al die 40 jaren.